Stage: (Afstudeerstage) UI/UX User Interaction Designer

Stage: (Afstudeerstage) UI/UX User Interaction Designer

Wil jij graag veel leren over virtual reality (VR), VR content creation en ook ons helpen Edumersive naar een hoger niveau te tillen? Ben je beschikbaar vanaf februari 2023? Dan willen we graag met je in gesprek om je een stage of afstudeerstage te bieden.

Wat is jouw impact bij Edumersive?
Je krijgt bij Edumersive de kans om onderzoek te doen, jezelf te ontwikkelen en alles te leren over de verschillende reality technologies. Je gaat samen met ons VR toegankelijker maken en ook helpen onze applicaties verder te ontwikkelen. Je krijgt goede begeleiding van een ervaren stagebegeleider die al meerdere afstudeerders heeft laten slagen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om input te leveren, zodat jouw opdracht echt wat toevoegt aan het bedrijf en je eigen ontwikkeling.

Edumersive
Edumersive is een bedrijf dat is opgericht sinds het intreden op de consumentenmarkt van VR en AR. Voor ons is een project pas succesvol als de gebruikers ermee willen en kunnen werken. Vanuit dit standpunt ontzorgen en helpen wij organisaties met het implementeren van reality technologies. Wij maken dan ook software voor bedrijven of serious games die gericht zijn op business to business. We hebben een leuk kantoor en een goede werkplek op de K.P. van der Mandelelaan 41-43 te Rotterdam. Het kantoor is op loopafstand van metrostation Kralingse Zoom.

Omdat het domein reality technologies nog vrij nieuw is wordt er hier veel aandacht besteed aan het vergaren en delen van kennis. Experimenteren met de nieuwste hardware, oprekken van de mogelijkheden van de technologie en combineren van nieuwe en oude software wordt hier veelvuldig gedaan en daar kan jij deel van zijn.

Waar we naar zoeken
We zijn opzoek naar een gemotiveerde stagiair. Om een opdracht succesvol uit te voeren, is het van belang dat jij een HBO of MBO studie volgt. Pas jij in het volgende profiel:

Je volgt een opleiding als Communication and Multimedia Design of een andere digitale vormgevingstudie, waarbij je bezig bent met het maken van digitale media. Je bent bekend met Photoshop, InDesign, Illustrator en/of After Effects. Daarnaast lijkt het je leuk om te leren over 3D en 360 video.  Tot slot is het belangrijk dat je enige ervaring hebt met het maken van interfaces voor apps, games of websites. Ervaring met videobewerking is een goede toevoeging.
We zijn niet opzoek naar het schaap met vijf poten maar naar gemotiveerde studenten, met basiskennis van het bovengenoemde. Mis je net een vaardigheid? Neem contact op en dan kijken we wat er mogelijk is.
(Ben je een 3e jaars HBO of een MBO student en zoek je naar een meewerkstage dan kan je ook solliciteren en kijken we samen wat er geschikt voor je is om te doen.)

We hebben een aantal afstudeeropdrachten klaarliggen:
1. Onze applicatie (Edumersive) biedt de mogelijkheid om gebruikers zelf een VR-powerpoint presentatie/training te maken. We merken dat gebruikers het moeilijk vinden om te starten. Wij willen graag weten waarom dit is, waarom onze huidige startmiddelen niet goed genoeg zijn en hoe dit verbeterd kan worden.
2. Onze applicatie is niet altijd duidelijk genoeg voor onze gebruikers. Wij willen dit verbeteren maar op welke manier? Een uitgebreide website?, YouTube tutorials? Hints in de app?
3.Sommige gebruikers hebben moeite om een training samen te stellen in onze creatie segment. Hoe kunnen wij dit verbeteren? Templates? Duidelijkere uitleg? Wat moeten wij hier aan verbeteren?

Bij Edumersive kan je rekenen op het volgende:

  • Een bruto vergoeding van €280,- per maand.
  • Volop persoonlijke- en expertisegerichte ontwikkelingsmogelijkheden.
  • Gedreven collega’s van hbo werk- en denkniveau die je graag helpen en uitdagen!
  • Een stagebegeleider die al meerdere studenten heeft begeleid tot een goed resultaat.

Hoe ziet een werkweek eruit?
Je gaat maandag en dinsdag werken met ons Edumersive platform om scenario’s te maken. Dit helpt ons en helpt ook jou om het platform van binnen en buiten te leren kennen. De rest van de week ga je op je onderzoek focussen, geef je feedback, kijk je mee en help je mee met kleine taken. Je krijgt genoeg tijd voor je scriptie want dat is het belangrijkste.

Wil je jezelf verder ontwikkelen in 3D & VR? Neem contact met ons op!
Ben jij de innovatieve student die deze uitdaging durft aan te gaan? Stel je aan ons voor door jouw CV, en een korte motivatie te mailen naar d.timmers@edumersive.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.